facebook

Звільнення з армії: у Раді вирішили переписати правила, що зміниться

В Україні планують змінити умови звільнення з армії.

Бійців, які зазнали поранень і не можуть виконувати бойові завдання і були виведені в розпорядження командирів, будуть призначені на інші посади. Разом з тим, якщо в короткі терміни вони не були працевлаштовані, це може послужити підставою для звільнення. Ця інформація була розміщена на офіційному сайті Верховної Ради.

У законопроекті №9301, який було створено 15 травня і автором якого є низка народних депутатів, пропонується внести зміни до статті 26 Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу». Завдяки новому закону в країні з’явиться ще одна законна підстава для звільнення громадян із військової служби.

Цим нововведенням зможуть скористатися військовослужбовці, які отримали травми та за рішенням військово-лікарської комісії визнані непридатними або обмежено придатними до військової служби та протягом двох місяців з дня звільнення не були призначені на іншу посаду.

Народні обранці винесли пропозицію, щоб таких військовослужбовців могли бути звільнені з військової служби, але лише з їхньої згоди.

Варто нагадати, в Одесі пролунав черговий скандал, де просто під час руху неадекватний чоловік у військовій формі погрожував повістками іншим водіям. Військовий «підрізав» інший автомобіль і став загрожувати військкоматом та повістками. Разом з тим з його вуст лилася не цензурна лексика. Як нам відомо, це вже не перший випадок таких скандалів.

Джерело.

Close