facebook

Три категорії чоловіків підпадають під мобілізацію влітку 2023 року: Хто може отримати повістку

У суспільстві активно обговорюють тему продовження загальної мобілізації та військового стану до кінця літа поточного року.

Є інформація, що у період з червня до серпня співробітники Територіальних центрів комплектування (ТЦК) продовжать вручати повістки для уточнення мобілізаційних резервів.
Проте ці заходи насамперед торкнуться трьох категорій громадян України.

Експерти з видання “Апостроф” розповіли, хто саме цього літа підпадає під мобілізацію.

Відповідно до законодавства України, отримати повістку можуть усі чоловіки віком від 18 до 60 років, незалежно від стану здоров’я чи соціального статусу.

Мобілізації підлягають такі категорії громадян:

– придатні або обмежено придатні на час воєнного стану віком від 28 до 60 років;

– придатні або обмежено придатні на час воєнного стану від 18 до 27 років, які стоять на військовому обліку запасу, що проходять строкову службу;

– виключені та зняті з військового обліку (власники “білого квитка”), визнані ВВК придатними або обмежено придатними під час військового стану, якщо не вчинили тяжкий злочин.

Також варто нагадати той факт, що у Міністерстві оборони України на запит ЗСУ підготували законопроект про взяття на облік військовозобов’язаних, яким виповнилося 25 років під час перебування на військовому обліку призовників. Документ подано для ознайомлення до профільних комітетів.

Джерело.

Close