facebook

“Українці можуть отримати 27 000 грн від Центру зайнятості”

Державна служба зайнятості роздає українцям ваучери на суму 27 тис. грн. Їх можна буде використати на оплату навчання у професійно-технічних та вищих навчальних закладах України.

Як інформує “biz today.ua”, таким чином, уряд вирішив підтримати конкурентоспроможність українців на ринку праці, поклавши відповідальність за це на центри зайнятості.

Програма допомоги українським громадянам передбачає можливість перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації з однієї з 70 професій та спеціальностей з “Переліку професій”.

Ваучери розрізняються за сумами залежно від вартості навчання для конкретної спеціальності, однак вони не можуть бути вищими за десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб. На сьогодні це 26,8 тис. грн. Якщо вартість навчання перевищуватиме цей розмір, то одержувач ваучера або його роботодавець повинні будуть покрити різницю.

топ-5 моделей, які хочуть усі

Переломний момент: астрологиня назвала місяць, коли Україна почне перемагати у війні

НБУ ввів в обіг нову монету номіналом 10 гривень: у чому її особливість

Ваучер надають за умови, що у громадянина:

є професійно-технічна чи вища освіта;

він зареєстрований у службі зайнятості як безробітний;

не проходив перепідготовку за направленням служби зайнятості.

Як отримати ваучер на 27 тис. грн.

Безробітні громадяни можуть подавати заяви на отримання ваучера до будь-якого центру зайнятості.

З собою потрібно мати такий пакет документів:

паспорт громадянина України;

реєстраційний номер облікової картки платника податків;

трудову книжку;

документи про здобуту освіту.

Після цього заявник самостійно або разом із спеціалістом центру зайнятості мають обрати спеціальність, форму та місце навчання. Від центру зайнятості має надійти повідомлення про прийняте рішення щодо видачі ваучера. Протягом п’яти робочих днів потрібно отримати ваучер у центрі зайнятості. Протягом 90 днів після цього укладається договір із навчальним закладом про проходження навчання.

З переліком професій та спеціальностей, навчальних закладів, повним переліком необхідних документів та більш детальною інформацією про видачу ваучерів можна ознайомитись за посиланням.

Джерело.

Close