facebook

Небезпечний час для багатьох: Медики попередили українців

Якщо ви змушені були змінити місце перебування через воєнні дії – звертайтеся до найближчого закладу охорони здоров’я.

У Міністерстві охорони здоров’я України пояснили, як полегшити свій стан за алергії, коли немає доступу до медичної допомоги.
У новій публікації на офіційній сторінці МОЗ у Фейсбуці зазначили, що сезонна алергія, як правило, проявляється з початком цвітіння дерев, квітів та трав.

“Алергічну реакцію у людини супроводжує ряд неприємних симптомів: нежить, свербіж і закладеність носа, чхання, почервоніння очей, сльозотеча. Може виникнути утруднене або прискорене дихання, сухий кашель тощо.”, – йдеться в повідомленні.

Насамперед при виявленні у себе проявів алергії, в МОЗ радять негайно зверніться до свого сімейного лікаря. У тому випадку, якщо ви змушені були змінити місце перебування через військові дії – звертайтеся до найближчого закладу охорони здоров’я, який надає первинну медичну допомогу.

“Сімейний лікар надасть рекомендації, а при необхідності – направить вас до алерголога, у якого ви зможете пройти обстеження на виявлення алергенів і отримати кваліфіковану медичну допомогу.”, – йдеться в повідомленні.
МОЗ

У той же час, якщо у вас немає доступу до медичної допомоги, МОЗ публікує наступні рекомендації, як уберегтися або допомогти собі у разі сезонної алергії. Також в інфографіці МОЗ є важлива інформація про те, коли цвітуть рослини – алергени.

Джерело.

Close