facebook

В Україні готують покарання для чоловіків, які виїхали із країни під час війни

В Україні готують покарання чоловікам, які виїхали з країни під час повномасштабної війни з Росією. Розробляється відповідний законопроект, який є спільною ініціативою уряду та Верховної Ради.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко. Він зазначив, що на даний момент не передбачено жодного покарання для громадян України, які незаконно перетнули кордон, а потім повернулися додому. За словами силовика, після закінчення війни держава зробить усе для того, щоб нагадати кожному чоловікові, чим він займався у критичний для держави період.

“Маю на увазі тих, хто нелегально перейшов кордон. Я гадаю, що буде закон”, – уточнив Клименко.

Генерал поліції пояснив, що зараз вивчається міжнародний досвід, як чинити з громадянами, які вже неодноразово порушили закон. Вони мають відповісти за свої вчинки. Ігор Клименко висловив думку, що цього хоче кожен українець. Чоловіки повинні зрозуміти державу, якщо з’являться обмеження як мінімум щодо подальшого пересування громадян за кордон.

Ігор Клименко підкреслив, що правоохоронці щодня затримують чоловіків, які намагаються втекти з країни за підробленими документами, зокрема як супроводжуючі людей з інвалідністю. Постає питання про те, як обладнати кордон так, щоб через нього не могли незаконно пройти.

Джерело.

Close