facebook

Стосується всіх, хто заламінував документи: розпочнуться великі проблеми, що робити

Українці, які заламінували свої документи, можуть зіткнутися із проблемами


Багато українців, які отримали паперові документи, з метою їх збереження вдаються до ламінування. Вони впевнені, що таким чином зможуть убезпечити документ від усіляких ушкоджень. Проте спеціалісти запевняють, що це робити категорично заборонено. З чим це пов’язано розповідає експерт у Тікток.

Фахівець повідомляє, що ламінувати документи категорично заборонено, адже надалі ви матимете проблеми. Багато хто з нас, щоб зберегти, наприклад, Свідоцтво про шлюб, Свідоцтво про народження або будь-який інший документ, від часу або інших пошкоджень, користуються ламінуванням.

Експерт розповів, що законом ця процедура не забороняється, проте неможливо надалі встановити справжність документа. Відповідно такі документи вже автоматично вважаються пошкодженими та не можуть бути прийнятими нотаріусами та будь-якими іншими органами влади.

На них не можна ставити штамп апостиль, крім того, на таких документах заборонено ставити відповідні позначки, вносити зміни або доповнення, якщо в цьому є необхідність.

Крім того, експертизу справжності заламінованого документа провести також неможливо.

Можна зробити висновок, якщо ви заламінуєте свій документ, то ви його не вбережете, а навпаки зіпсуєте, тому, якщо ви маєте намір зберегти та зберегти свої документи, то краще покладіть їх у файл і не чіпайте їх без зайвої потреби.

Джерело.

Close