facebook

Камери будуть скрізь: у МВС приголомшили водіїв тотальним контролем

У МВС попередили українських водіїв про важливі зміни.

В Україні мають намір суттєво змінити систему видачі посвідчень водіїв. Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко поділився в інтерв’ю РБК-Україна, коли ці зміни можуть запровадити.

За прогнозом Клименка, вже до кінця поточного року можуть набути зміни з отриманням прав водія. За іншими правилами українцям доведеться складати теоретичний та практичний іспити.

Зокрема, за новими правилами українцям необов’язково відвідуватиме автошколу, щоб отримати доступ до іспиту з теорії.

Громадяни матимуть можливість готуватися до нього самостійно або ж з репетитором. Але при цьому скласти іспит стане складніше, оскільки кандидатів хочуть посилено перевіряти під час складання теоретичного іспиту.

Клименко поділився, що під час складання іспиту стороннім заборонено перебуватиме у приміщенні, де він проходитиме, а замість однієї камери вже буде встановлено чотири.

Тобто буде повністю викорінено можливість існування сліпих зон. Мало того, інформація з камер зберігатиметься після складання іспиту ще щонайменше місяць на серверах відомства.

Іспит з водіння кандидати на отримання прав водія будуть складати на більш сучасних автомобілях, застарілих моделей вже не буде.

Глава МВС додав, що це будуть автомобілі типу Renault та Hyundai, а не “Лади”. Причому це будуть машини до 5 років з дати випуску.

Також у машинах також будуть встановлені 4 камери: зверху, щоб було видно, які педалі натискає водій та інструктор.

Фронтальна камера показуватиме шлях авто та дії водія. Також йтиме й аудіозапис розмови.

Якщо інструктор робитиме підказки, все це фіксуватиметься. На сервері аудіозаписи теж зберігатимуться щонайменше 30 днів.

Клименко додав, що такі заходи допоможуть кожному кандидату скласти іспит та у разі чого поскаржитися на дії інструктора.

При цьому, у планах у відомства вдвічі скоротити кількість сервісних центрів, де можна буде скласти іспит на права водія. Якщо зараз їх 148 в країні, то залишиться лише 55.

Джерело.

Close