facebook

Стукнуло 65 років – права на стіл: за що похилого віку позбавлятимуть прав

Водіїв старше 65 років можуть позбавити посвідчення водія


В Україні мають намір посилити безпеку дорожнього руху, у зв’язку з цим прислухаються до практики Європейського Союзу. Там зробили кроки до посилення правил щодо здатності громадян похилого віку керувати транспортним засобом. Про це розповідає Автосота.

Для досягнення мети ЄС запроваджує психологічні тести для водіїв віком від 65 років, які мають намір оновити свої права водія. Мета полягає в тому, щоб визначити потенційні проблеми з концентрацією уваги та оцінити загальний психологічний стан людей похилого віку.

Якщо ці тести покажуть негативний результат, то громадянам буде відмовлено в продовженні посвідчення водія.

Водночас Єврокомісія розглядає можливість запровадження курсів підвищення кваліфікації, спеціально розроблених для водіїв віком 70 років та старших. Також розглядається можливість видачі громадянам похилого віку більш короткочасних прав водія, наприклад на 5 років, а громадяни старше 75 років зобов’язані будуть складати іспити щорічно.

Ця пропозиція викликала як позитивну реакцію у опонентів, так і негативну. З одного боку це допоможе знизити кількість дорожньо-транспортних пригод та аварій на дорогах, але з іншого боку це може спричинити потенційну дискримінацію громадян похилого віку. І тепер важливим моментом є знайти золоту середину між нововведенням.

Джерело.

Close