facebook

Готуйтеся з 1 червня: ВПО попередили, що буде з виплатами

Чи отримуватимуть ВПО виплати в червні та в якому розмірі.

Практично з перших днів повномасштабного російського військового вторгнення з березня 2022 року уряд України почав виплачувати українцям, які постраждали від російської повномасштабної військової агресії щомісячну допомогу. Чи зміниться розмір допомоги у червні та чи продовжать її платити всім переселенцям, повідомляють Факти.

Повідомляється, що рішення Кабміну не змінилося і вимушені переселенці, які переїхали в інший регіон із тимчасово окупованої території України або зони бойових дій, продовжать отримувати щомісячну грошову допомогу на проживання.

Як і раніше, держава таким громадянам платить на місяць на дорослого 2000 грн., на дітей та особам з інвалідністю – 3000 грн.

До речі, уряд України ухвалив Стратегію державної політики щодо внутрішньо переміщених осіб (ВПО) терміном до 2025 року. Тобто до цього терміну вимушеним переселенцям платитимуть таку допомогу.

Допомога всім, кому таку допомогу надано і він зареєстрований, як ВПО, нараховується автоматично. Виплати надходять з місяця звернення. При чому, байдуже, в яку дату людина звернулася, суму їй нарахують як за повний місяць.

Право на виплати мають:

Переселенці, які виїхали з населених пунктів, включених Мінреінтеграції до Переліку територіальних громад, мешканці яких можуть претендувати на таку допомогу;
Громадяни, чиє житло непридатне для проживання чи зруйноване. Вони до 20 травня 2022 року мали подати заяву на відшкодування збитків, зокрема через портал Дія;
Громадяни, які мають документальне підтвердження від органів місцевого самоврядування, що їх нерухоме майно пошкоджено або знищено внаслідок бойових дій, терористичних актів чи диверсій, спричинених війною, розв’язаною росією.
Також зазначається, що щомісячно нарахування виплат відбувається 3,13 та 23 числа. Виплата переселенцю надходить раз на місяць.

Джерело.

Close