facebook

Нові штрафи для автовласників: у Раді хочуть змінити суми

Народні обранці мають намір понизити штрафи для водіїв.

У Кабміні хочуть змінити штрафи для власників автомобілів, які працюють на газі чи інших альтернативних видах палива, але із незареєстрованим обладнанням. Законопроєкт №6379 має зменшити штрафи за порушення, пов’язані з обладнанням транспортних засобів, що працюють на газі.

Документ підготували народні обранці від партії “Слуга народу”. Відповідно до його положень штраф за перше порушення буде знижено до 170 гривень, а за подальші порушення протягом року – до 340 гривень.

Але для цього законопроєкт після розгляду народних депутатів має пройти два читання та набрати достатньо голосів для того, щоб бути підписаним президентом України.

На цей момент порушення, пов’язані із встановленням та реєстрацією газових балонів, тягнуть штраф у розмірі 340 гривень. Повторне порушення може призвести до додаткових покарань – позбавлення прав водія строком від 3 до 6 місяців або адміністративного арешту строком від 5 до 10 діб.

Крім штрафів, законопроєкт також передбачає покарання за неналежну експлуатацію газобалонного обладнання, що передбачено ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нардепи, які підтримують зміни у законодавстві, наголошують на необхідності внесення змін до закону у зв’язку зі зростанням популярності альтернативних видів палива, зокрема газу. Цей крок є визнанням того, що автомобільна галузь розвивається, а кількість транспортних засобів, які використовують альтернативні джерела енергії, зростає.

Очікується, що ці зміни не лише полегшать становище власників таких транспортних засобів, а й заохочуватимуть перехід на альтернативні джерела енергії, що сприятиме досягненню стійкішого розвитку країни.

Джерело.

Close