facebook

Чи можуть вручити повістку чоловікам з умовним терміном: Адвокат вказав на всі нюанси

Українцям розповіли, чи є умовне покарання підставою для відстрочення від мобілізації.

В Україні триває загальна мобілізація, а військовозобов’язаним активно роздають повістки. Звільнення від служби мають лише декілька категорій громадян.
Адвокат у сфері військового законодавства Олег Леонтьєв розповів, чи це стосується засуджених з умовним терміном, а також чи можуть таким особам повторно видати повістку та мобілізувати.

Закон говорить про те, що українці, визнані винними та засуджені судами за тяжкі та особливо тяжкі, не підлягають мобілізації та мають бути зняті з військового обліку.

“Стаття про ухилення від військової служби з мобілізації не є тяжким та особливо тяжким злочином, таким чином, засудження за цією статтею не тягне за собою жодних правових наслідків зі зняття з військового обліку”, – додав експерт.

Це означає, що умовне покарання не є підставою для відстрочення від мобілізації. Однак, при повторній відмові загрожує кримінальне покарання у вигляді тюремного ув’язнення від 3 до 5 років.

Леонтьєв розповів, що від засудженого з умовним терміном вимагатимуть щомісяця зазначатись в органах кримінально-виконавчої системи. При призові на службу, про це потрібно обов’язково повідомити, щоб скоротити візити до органів до 2-3 разів на місяць.

“Порушення цих умов тягне за собою перегляд справи з умовного терміну на реальний. Також особам, які мають умовне покарання, заборонено виїжджати за кордон — порушення цієї норми тягне за собою тюремний термін”, – попередили українців.

Джерело.

Close