facebook

Це має знати кожен: як за законом мають вручати повістки в Україні – детальне роз’яснення

Як і де, згідно із законом, можуть вручати повістку


Порядок денний можуть вручити особисто в руки в будь-якому місці, хоч на вулиці, хоч на блокпосту, хоч на робочому місці або ж за місцем проживання. Як правильно повинні вручати повістки військовозобов’язаним під час військового стану в Україні повідомляє ZAXID.NET.

Відповідно до законопроекту громадяни України під час мобілізації зобов’язані бути за викликом до ТЦК для уточнення інформації та визначення призначення на особливий період. У зв’язку з цим порядок денний може отримати будь-який чоловік вікової категорії від 18 років до 60 років.

Крім того, в українському законодавстві не визначено порядку, де саме можна, а де не можна вручати повістки. Порядок денний можуть вручити особисто в руки в будь-якому місці, хоч на робочому місці, хоч на вулиці, хоч на блокпосту, хоч за місцем проживання.

Вручати повістку мають право:

представники органу місцевого самоврядування;

керівник підприємства, організації, установи, де працює військовозобов’язаний;

керуючі багатоквартирних будинків;

посадові особи ТЦК.

Для того щоб вручити повістку, необхідно встановити особу військовозобов’язаного. У зв’язку з цим під час військового стану необхідно при собі мати документи, а у разі запиту надавати їх для перевірки уповноваженій особі — тобто працівникам Національної поліції.

Якщо людина відмовляється отримувати повістку, тоді уповноважені громадяни складають акт про відмову зі своїми підписами, а також підписами свідків і самого відмовника.

У ТЦК зазначили, що вручення повістки не завжди означає, що військовозобов’язаного одразу ж відправлять на службу чи фронт. Насамперед повістку вручають для уточнення облікових даних.

Джерело.

Close