facebook

В Україні підвищать частину дорожніх штрафів: Які покарання за порушення ПДР стануть жорсткішими

В Україні планують збільшити дорожні штрафи за порушення, які відбуваються у присутності дітей у транспортному засобі. Посилення також стосуватиметься пішоходів, які порушують ПДР (наприклад, переходять дорогу в невстановленому місці) разом з дітьми.

Про це йдеться у законопроєкті № 9289 Документ уже був розглянутий у комітеті парламенту у справах молоді та спорту та отримав схвалення, передають Патріоти України.

За порушення ПДР з дітьми буде передбачено додатковий штраф близько 850 грн або громадські роботи від 20 до 40 годин. В описі йдеться про “залучення неповнолітніх осіб до правопорушення”.

“Згідно з даними ВООЗ, щорічно відбувається 1,35 млн смертей внаслідок дорожньо-транспортних пригод. Травми внаслідок ДТП є восьмою за значущістю серед причин смерті. Смерть внаслідок ДТП є першою причиною смерті серед дітей віком 5-14 років та молоді у віці 15-29 років”, – йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту. Також в Україні залишається серйозною проблема контролю за дотриманням правил дорожнього руху. Особливо це стосується пішоходів, яких практично ніколи не штрафують.

 

 

 

 

Джерело.

Close