facebook

Що буде з чоловіками, які вчасно не повернулися з-за кордону

За кордоном українці мають право перебувати лише протягом визначеного встановленого законом терміну.

Деякі категорії українських чоловіків мають право на виїзд за кордон під час військового стану, проте всім їм доведеться повернутися після закінчення певного терміну. Юрист розповів, що загрожує у разі ігнорування цього правила.
Дозвіл на виїзд із країни дають деяким українцям. Зокрема, це стосується знятих з військового обліку за станом здоров’я, тимчасово непридатних, багатодітних батьків та одинаків, осіб з інвалідністю, водіїв з волонтерами, а також спортсменів та діячів культури.

За кордоном вони мають право перебувати лише протягом визначеного встановленого законом терміну. Також адвокат Богдан Пересада попередив, що рішення про виїзд ухвалюють за термін не більше 6 місяців у Мінінфраструктурі чи обласних адміністраціях, КМВА.

Якщо людина, що виїхала, перевищила термін перебування за кордоном або змінила цілі, рішення про її виїзд скасовують протягом 7 днів з моменту встановлення фактів зазначених порушень, проте жодного іншого покарання в правилах не передбачено.

Це означає, що такі особи не понесуть прямої відповідальності за не повернення або несвоєчасне повернення в країну – жодних штрафів або тюремного терміну.

Джерело.

Close