facebook

ТЦК оголосили тотальну облаву: лікарням заборонили лікувати чоловіків, а на блокпостах вистачатиме всіх

В одній з областей України ТЦК оновили правила мобілізації


Російські окупанти поки що не залишили територію України, а це означає, що загальна мобілізація в країні триває. В одній з українських областей ухвалили важливі зміни щодо мобілізації, повідомляє Інформатор.

На Прикарпатті змінили правила мобілізації. Так, в Івано-Франківській області на раді оборони було ухвалено рішення, що всім чоловікам віком від 18 до 59 років слід з’явитися у військкоматі.

Серед інших нововведень зазначається рішення, що у медичних закладах області тимчасово припинять планові госпіталізації військовозобов’язаних без узгодження з територіальним центром комплектування (ТЦК).

Крім цього, на блокпостах затримуватимуть усіх, хто не матиме при собі документів. Також будуть розшукуватися особи, які проживають або працюють на території Івано-Франківської області та не перебувають на військовому обліку.

Їх направлятимуть до ТЦК та СП. Очікується, що в такий спосіб вдасться покращити ситуацію з виявленням громадян, які ще не стали на військовий облік.

Буде вестися персональний військовий облік призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Про них своєчасно інформуватимуть ТЦК, правоохоронні органи про посадових осіб про громадян, які порушили правила військового обліку.

Заплановано проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо виконання громадянами правил військового обліку та вимог начальника Івано-Франківського обласного ТЦК щодо проведення загальної мобілізації.

При цьому вказується, що голова Коломийської РВА посилається на наказ МОЗ №374 від 24 лютого 2022 року про тимчасове припинення планових госпіталізацій, хоча про такі зміни в документі не йдеться.

Проте відтепер щодня до 11:00 у ТЦК мають інформувати заклади охорони здоров’я про госпіталізацію військовозобов’язаних віком від 18 до 59 років.

Close