facebook

Мобілізація чи умовний термін: Адвокат застерегла від небезпечної тенденції

Адвокат пояснила, чому чоловікам краще не намагатися бути засудженим із умовним терміном, бо це великі проблеми.

Адвокат Вікторія Кравченко ділиться інформацією про умовно-дострокове звільнення та випробувальний термін, який пов’язують із статтею 366 Кримінального кодексу України — ухилення від призову під час мобілізації.
Жінка розповідає про те, що цю статтю як чоловіки, так і жінки можуть використовувати як порятунок від попадання на війну.

Після вироку засуджений повинен бути орган пробації для знайомства з інспектором, який повинен пояснити йому про права та обов’язки засудженого, ознайомити його з умовами, порядком перебування на випробувальному терміні і здійснити соціально-виховну роботу.

Адвокат пояснює, які наслідки чекають на засудженого, якщо він порушить або не виконає вимоги, встановлені судом у вироку.

Наприклад, якщо засуджений не з’явиться за новою повісткою до Територіального центру комплектування (ТЦК) або не пройде реєстрацію в центрі пробації, орган пробації подає до суду заяву з проханням про скасування умовного звільнення та направлення засудженого на відбування призначеного покарання.

Кравченко наголошує, що намагатися втекти не слід, оскільки це не рятує від покарання.

Джерело.

Close