facebook

Українцям дали 60 днів сплатити важливий податок, інакше штраф накинуть

Українці протягом двох місяців мають сплатити податки.

З початку липня в Україні планується збільшення податків і навіть українські громадяни отримають рахунки на сплату податку на нерухомість. Розмір податку залежатиме від площі житла, і оплачувати необхідно буде лише за надмірні квадратні метри, пише OBOZREVATEL.

Вказується, що вважається надмірною площею квартири понад 60 квадратних метрів та будівлі понад 120 квадратних метрів (податок нараховується за кожний додатковий квадратний метр).

Крім того, податок необхідно сплачувати за попередній рік і його розмір становить до 1,5% мінімальної зарплати. На цей момент це становить 97,5 гривні.

Після отримання платіжного повідомлення (до 1 липня) є 60 днів для сплати податку без штрафу. Нижче наведено кілька прикладів.

Якщо квартира має площу 100 квадратних метрів, вам необхідно заплатити за 40 квадратних метрів. Сума складає 3900 гривень. Якщо у вас є і будинок, і квартира, їхня загальна площа має бути до 180 квадратних метрів.

Необхідності у сплаті податку на нерухомість немає у таких випадках:

якщо нерухомість перебуває у зоні бойових дій;
якщо нерухомість знаходиться в окупованій зоні;
якщо нерухомість була зруйнована внаслідок бойових дій.
Відповідно до законодавства України, кошти, отримані від податку на нерухомість, спрямовуються до скарбниці місцевих органів влади, а сплата податку провадиться до податкової служби за місцем реєстрації.

Джерело.

Close