facebook

Буде гірше, ніж у 90-х: Українців хочуть позбавити важливої ​​комунальної послуги

Українців засмутили, тепер буде гірше, ніж у 90-ті.

З першого червня зросли ціни на електроенергію, а ось рішення щодо підвищення тарифів на воду скасували. Підвищення ціни на воду призвело до величезних витрат на субсидії, що є однією з головних причин залишити тариф на колишньому рівні. До чого ж готуватися українцям і які наслідки на них очікують, повідомляє «Соціальна справа».

Згідно з інформацією, найближчим часом водоканали зобов’язані будуть відключати воду та давати її щогодини. Як повідомляє спеціаліст, тарифи на світ затверджував Уряд після досить серйозного відпрацювання з міжнародними партнерами.

Зазначається, що НКРЕКУ є незалежною установою та не зобов’язана все погоджувати з Урядом. Сама лише проблема полягає у повномасштабній війні, яка розгорнулася в Україні.

Усі соціальні виплати проходять завдяки макрофінансовій допомозі від міжнародних партнерів та будь-яке підвищення цін на соціалку, в тому числі і на субсидію, для початку обговорюють із партнерами, адже сьогодні вони фінансують усі соціальні видачі.

Також фахівець нагадав, що видаткова частина бюджету становить понад 3 трлн. грн., а прибуткова — близько 1,4 трлн.

Також експерти повідомляють, що водоканали через обстріл постраждали не так сильно, як об’єкти енергетичної інфраструктури. Саме вони насамперед потребують відновлення напередодні осінньо-зимового періоду.

Джерело.

Close