facebook

Рішення батьків призвело до трагедії з немовлям, що сталося: у сім’ї ще четверо дітей

У Луцькому районі на Волині сталася трагічна подія – двомісячне немовля померла від кашлюку. Дитина не була щеплена проти цієї хвороби.

Печальна новина ще більше загострилася, коли стало відомо, що також інфіковані інші діти в цій сім’ї. politeka.net

За попередніми даними, ймовірно, інфікування сталося через старших непривитих дітей в родині. Відмова батьків від щеплень призвела до таких трагічних наслідків. Фахівці здійснили епідеміологічне розслідування в осередку захворювання.

“Ймовірно, інфікування відбулося від старших дітей в сім’ї, які також не щеплені в зв’язку з відмовами батьків”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією журналістів місцевих ЗМІ, кашлюк у двомісячної дитини ускладнився пневмонією, а подальші обстеження виявили ураження серця та мозку у немовляти. В родині, де зростало немовля, виховується ще чотири дитини, які також зараз інфіковані і потребують госпіталізації.

За словами лікарки-епідеміологині Валентини Новачевської, ситуація з кашлюком в області погіршилася, оскільки зменшується кількість щеплених, а, відповідно до цього у дітей немає колективного імунітету. Лікарка закликала батьків занепокоюватися про безпеку своїх дітей та звернула увагу на важливість щеплень для збереження здоров’я.

Джерело.

Close