facebook

Україну накриє сильна спека 4-6 серпня: синоптикиня розповіла, де очікується до +40 градусів

Це літо тішить українців і освіжаючими дощами, і зігріваючим сонцем. Проте вже на початку серпня мешканці деяких областей відчують справжню спеку. Про це попереджає відома синоптикиня Наталія Діденко.

На своїй сторінці у Facebook Діденко розповіла, що Україну накриє сильна спека наприкінці тижня, 4-6 серпня. У більшості областей температура підніметься до високих показників, 32-39 градусів. А от у східних та південних регіонах буде ще спекотніше, до 40 градусів.

“Зможуть уникнути сильної спеки лише західні області України. Але все ж до сильної спеки треба готуватися більшості українських громадян наприкінці тижня”, – додала синоптикиня.

Крім того, Діденко дала декілька порад, які допоможуть уникнути згубного впливу літньої спеки. Зокрема, українцям слід перевірити кондиціонер та вентилятор на справність, а також закупити воду.

“Уважно придивляйтеся до поведінки кота, нізащо не залишайте тварин в автомобілі, підкупіть щось від артеріального тиску, заплануйте поробити краще щось вдома, поменше бігайте по вулиці, не вминайте гарячий асфальт, виходьте ввечері в найближчий сквер, у двір, в парк – буде легше дихати”, – написала Наталія.

Джерело.

Close