facebook

Українським пенсіонерам роздають гроші від ООН та ЄС: хто та скільки отримає

Всесвітня продовольча програма ООН надає допомогу пенсіонерам, які мешкають на території активних бойових дій. Гроші можуть отримувати ті, у кого щомісячна пенсія не перевищує 3000 грн. При цьому ООН доплачує до пенсії суму, якої не вистачає до 3000 грн. Мінімальний розмір допомоги – 100 грн на місяць.

Про це OBOZREVATEL повідомили у Всесвітній продовольчій програмі ООН. Так, на даний момент допомогу отримують близько 260 тис. пенсіонерів, і кожен отримуватиме гроші не менше чотирьох місяців поспіль.

“Зі зростанням цін через війну мільйони людей у регіонах постраждали від бойових дій, їм важко дозволити собі речі першої необхідності, багато хто змушений скорочувати кількість прийомів їжі або купувати їжу менш якісну та менш поживну”, – каже Метью Холлінгворт, Директор Всесвітньої продовольчої програми в Україні.

Європейський Союз є одним із головних партнерів Світової Продовольчої програми України. Минулого місяця вони додатково виділили 6,4 млн євро на підтримку грошової допомоги незахищеним українцям. Загалом із березня 2022 року Європейський Союз перерахував понад 25 мільйонів євро і для грошової допомоги, і для надання продуктів українцям, які мешкають у прифронтових регіонах або поблизу них.

Грошова допомога є одним із багатьох способів підтримки українців, які постраждали від війни. “Спільний проект Мінсоцполітики, Пенсійного фонду та ЗПС дав можливість забезпечити таку підтримку і надати її саме тим громадянам, які точно не мають грошових доплат з інших джерел. Це дозволяє Уряду України та міжнародним партнерам спрямовувати наявний у партнерських організацій фінансовий ресурс найуразливішим літнім громадянам”, – зазначила перша заступниця міністра соціальної політики Дарія Марчак.

Програма фінансується Європейським Союзом із додатковими внесками Норвегії, Швеції та приватних донорів.

 

Джерело.

Close