facebook

Рекордна інфляція шокувала українців, долар чинить щось фантастичне

Експерти ретельно вивчають ситуацію на ринку обміну валют України. Фахівці докладають колосальних зусиль, аби надавати українцям якійсний і всеохопний прогноз щодо ситуації із вартістю долара до кінця поточного року.

Зазначається, що попередній рік виявився просто рекордним щодо інфлації взагалі в усій Європі. Українці добре пам’ятають свої переживання і навіть щок, яких довелося зазнати.

Як інформує “Еспресо”, Президент Асоціації українських банків Андрій Дубас зазначив, що Національний банк України робить перші кроки щодо пом’якшення валютних обмежень.

Про це він сказав в ефірі телеканалу “Еспресо”.

“На курс гривні впливають зовнішні й внутрішні чинники. Минулий рік був доволі рекордним щодо інфляції у Євросоюзі й США. Рішення щодо підвищення ставок було обґрунтовано. Фінансова й збройна підтримка України, з боку міжнародних партнерів, дозволяє нам відчувати себе впевнено у рамках воєнного стану”, – зауважив Дубас.

Президент Асоціації українських банків також додав, що Національний банк України робить перші кроки щодо лібералізації або пом’якшенні валютних обмежень, які були запроваджені на початку воєнного стану.

“І це сигнал того, що ситуація є стабільною й можна відпускати ці обмеження. Послаблення гривні до кінця року може коливатися в межах 39 -39,5 грн за долар”, – пояснив Дубас.

Національний банк України з 21 жовтня дозволив купувати американські долари за офіційним курсом без обмежень, але з подальшим їх розміщенням на депозит у банку від 6 місяців. У середу, 6 вересня, середній курс продажу долара у банках складає 37,97 грн, а євро коштує 41,20 грн

Джерело.

Close