facebook

Відключення світла у 7 областях: Енергетики зробили важливе попередження на сьогодні

Ситуація в енергосистемі на 8 вересня.

Зазначається, що ситуація в енергосистемі на 8 вересня непроста, адже через обстріли та технологічні порушення залишалися без світла абоненти в 7 областях. Про це йдеться у повідомленні Міненерго.

Отже, щодо ситуації в прифронтових областях, то там триває ворожий терор прифронтових та прикордонних з Росії областей. У Донецькій області через ворожі обстріли вимикалося чотири повітряні лінії електропередачі, що призвело до знеструмлення понад 5 тисяч абонентів. Ремонтні роботи виготовляються з дозволу військових.

На Сумщині внаслідок ранкового ракетного обстрілу відключено близько 100 споживачів. Ремонтні роботи розпочнуться з дозволу військових.

Залишається також знеструмлена частина споживачів у Запорізькій, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

СТАН МЕРЕЖ. На Кіровоградщині через пошкодження вимикалася повітряна лінія 330 кВ. Лінія була загоєна в автоматичному режимі, відключень споживачів при цьому не було.

ГЕНЕРАЦІЯ. Генерація електроенергії покриває споживання. Енергетики продовжують готувати енергосистему до опалювального сезону, який може відбуватися за умов російських атак. Триває масштабна ремонтна кампанія на об’єктах генерації – тепловій, гідро- та атомній.

СИТУАЦІЯ У РЕГІОНАХ. У Тернопільській області з технологічних причин вимикалася повітряна лінія 110 кВ, що призвело до знеструмлення 5 підстанцій 110 кВ та відключення світла у 49 тисяч побутових споживачів. Лінію повернуто в роботу, споживачі загоєні.

НАСЛІДКИ ПІДРИВУ ДАМБИ КАХОВСЬКОЇ ГЕС. У Херсоні за минулу добу частково добудували мережі 6 кВ та трансформаторну підстанцію, щоб повернути світло близько 800 споживачам у кількох багатоповерхівках. У місті залишаються знеструмленими близько 8 тисяч споживачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання, але ремонтні роботи уповільнені через обстріли.

СИТУАЦІЯ НА ЗАЕС. Фіксується незначне зниження рівня води в ставку-охолоджувачі ЗАЕС. Поки що він становить 16,01 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

ЕКСПОРТ/ІМПОРТ. Минулої доби експорт до Словаччини становив 4 664 МВтч, до Молдови – 1 903 МВтч. Імпорт відсутня.

Джерело.

Close