facebook

Повторне вручення повісток: Кому із чоловіків готуватися до другого візиту ТЦК

Стало відомо, кому можуть повторно вручити повістку.

В Україні продовжується процедура вручення повісток особам призовного віку. Стало відомо, кому можуть повторно вручити повістку, повідомляє 24 канал.

Частина чоловіків отримали повістку або добровільно прийшли в ТЦК з 24 лютого 2022 року, але їх ще не мобілізували.

Серед них є ті, кого військово-медична комісія визнала придатними до військової служби. Одже вони не мають права на відстрочку. При перевірці на вулиці, уповноважені особи можуть вручити повістку повторно.

Відповідно до українського законодавства, уточнювати облікові дані в ТЦК необхідно упродовж 7 днів після будь-яких змін. Втім, не рідше ніж раз на 5 років.

Рішення військово-лікарської комісії про стан здоров’я дійсне протягом року. Тому, повторно можуть вручити повістку, якщо:

ВЛК проходили більше як рік тому;
З метою перевірки облікових даних;
Для перевірки даних про заброньованого працівника;
Для перевірки обставин на відстрочку;
Для мобілізації.
Речниця Черкаського ТЦК Аліна Кривошея поділилася, що повістки для уточнення даних можуть видаватися двом категоріям людей:

Для уточнення даних, якщо, наприклад, змінився сімейний стан, народилася дитина й інше;
Внутрішньо переміщеним особам.
Зараз в армії існує необхідність в спеціалістах різних галузей. Якщо хтось приходив у ТЦК і його тоді не мобілізували, то, за необхідності, можуть повторно викликати для уточнення облікових даних, стану здоров’я або для комплектування підрозділів необхідними спеціалістами.

Покарання за ігнорування повістки може бути адміністративним або кримінальним. За ігнорування першого або другого виду повістки застосовується адміністративна відповідальність — від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо проігнорувати повістку третього чи четвертого виду, настає кримінальна відповідальність — обмеження волі до 3 років, або позбавлення волі від 3 до 5 років.

Джерело.

Close