facebook

По 4 години на добу: З’явилися нові графіки відключення світла

Вже за кілька тижнів у деяких областях можуть розпочатися відключення.

В Україні вже готові графіки відключення світла і громадяни можуть відчути їх на собі вже з 1 жовтня. Водночас повідомляється, що вони можуть початися у разі, якщо виникнуть проблеми з розподілом або генерацією в результаті нових атак, пише “Обозреватель”.

Повідомляється, що, за даними Міненерго, у нашій країні відновлено близько 70% пошкоджених ТЕС та ТЕЦ, при цьому підготовка до зими триватиме до жовтня. Україна, ймовірно, увійде в опалювальний сезон з тими ж потужностями, що й минулого року, але тут питання полягає в тому, чи будуть атаки рф по енергосистемі взимку.

Імпортна електроенергія для України коштує дорого і тариф такої ціни не покриває, через що частину дефіциту можуть компенсувати імпортом, решта – відключеннями.

Графіки відключень у більшості регіонів вже розробили, але не факт, що вони знадобляться. Наприклад, у Львівській області їх запровадять з 1 жовтня (тільки за розпорядженням “Укренерго”), а тривалість відключень може становити до двох годин поспіль та до чотирьох годин на добу.

На Полтавщині може бути шість черг відключення світла. Також графіки аварійних та планових відключень вже розробили у “Вінницяобленерго” – тривалість знеструмлення може коливатися від 2 до 4 годин поспіль.

Джерело.

Close