facebook

“Скоро в Україні запанує дикий холод, вражаючий дощ накриє конкретні області”: Синоптики про мороз і сніг

Теплу осінь невдовзі змінить похолодання. Експерти кажуть, що за осінню неминуче прямує зима, а це змушує українців ретельно ставитися до всій ймовірних дощів, морозів і снігопадів.

Як інформує “Cheline”, вітчизняні метеорологи та народні синоптики вже мають уявлення про характер нинішньої осені. Зокрема кажуть, що середня температура повітря очікується на рівні 8°C. Навіть у жовтні та листопаді середня температура буде вищою за норму. Похолодання принесе тумани, мряку та заморозки.

Вересень

За прогнозом синоптиків «Укргідрометцентру», вересень виявиться типовим як для осені місяцем. Температура у середньому становитиме +12…+13 градусів. Примітно, що дощів практично не буде.

Водночас народний синоптик із Волині Володимир Деркач прогнозує, що до кінця першої декади пануватиме приємна й тепла осіння погода. Це і буде перше бабине літо. Тоді як друга декада місяця стартує з похолодання і дощів. До кінця другої десятиденки знову стане тепліше, тобто очікується другий період бабиного літа. Під кінець вересня буде тепло, частково з опадами.

Жовтень

За прогнозом «Укргідрометцентру», у другий місяць осені буде доволі комфортна температура, коливатиметься на рівні від +2…+14 градусів, із високою вологістю повітря. Протримається така погода до другої декади. Водночас дощів у жовтні майже не буде, місяць буде сухим і сонячним. Можливі невеликі дощі ближче до середини місяця.

За словами синоптика Володимира Деркача, можливі й перші заморозки. Вдень буде сонячно та тепло, а вночі температура сильно падатиме. Найхолоднішими будуть перші дні місяця, після чого знову прийде тепло, а близько другої декади знову буде прохолодно, дощитиме. Сильного похолодання не буде. Після 14 жовтня очікується третє бабине літо. Протягом дня погода буде суха та сонячна, а от вночі опускатиметься щоразу сильніше, без заморозків. Третя декада буде з помірним теплом, однак температура повільно знижуватися, наближаючи перехід до вологої та холодної осені.

Листопад

Найтеплішим днем у листопаді прогнозують друге число, очікується до +9 градусів. Проте до кінця місяця температура впаде до мінусів. Зокрема, 25 листопада може опуститись до -2 градусів. Дощів у листопаді не очікується, переважно з 8 до 27 листопада.

За прогнозом синоптика Володимира Деркача, листопад стартує з не сильних, але частих опадів. У перший тиждень уночі можливі невеликі морози, а вдень буде близько нуля. До середини місяця можливе потепління, а опадів поменшає. Наприкінці листопада буде кілька погожих, однак прохолодних днів. Протягом дня температура повітря буде вище нуля, а вночі побільшає заморозків. Із середини третьої декади будуть опади, часом мокрий сніг.

Джерело.

Close