facebook

Блекаути по 5-6 днів: світла та тепла взимку може не бути дуже довго – названі міста

Названі міста, в яких можуть бути блекаути по 5-6 днів.

Українців уже потихеньку готують до складно зими, попереджають про можливі масовані ракетні атаки з боку Росії, як це було минулого року. Названо міста, які можуть залишатися без світла та опалення на тривалий термін. Про це повідомляє виконавчий директор ДПЕК Дмитро Сахарчук.

Виходячи з його слів, українська ППО максимально збиватиме ракети ворога, а також їхні дрони, щоб захистити об’єкти інфраструктури, які відновлювали протягом півроку.

Експерт наголошує, що якщо ситуація залишиться прогнозованою, то зима для українців пройде нормально. У разі ж обстрілів ризик тривалих блекаутів максимальний у містах – у Києві та Одесі.

Не виключено, що можливі тривалі відключення електроенергії у Житомирі, Запоріжжі, Кременчуці та Кропивницькому. Небезпека нависла і над містами, розташованими у прифронтовій зоні – Херсоном, Черніговом, Харковом, Сумами та Миколаєвом.

Варто зазначити, що зниження температури до -10 градусів у зимовий час, навіть за відсутності обстрілів з боку Росії, буде критичним для нашої енергосистеми, вона балансуватиме на межі.

Якщо ж ситуація розгортатиметься за найгіршим сценарієм, то блекаут може досягати 5-6 днів. Влада закликає зробити запаси теплого одягу, дров, ліхтариків, свічок, світлодіодних ламп акумулятором та їжі швидкого приготування.

Джерело.

Close