facebook

Українських жінок закликали негайно стати на військовий облік

Із 1 жовтня багато українських жінок мали стати на військовий облік. Тих, хто цього ще не зробив, закликали негайно прийти з документами в ТЦК і пройти реєстрацію.

На цьому наголосив під час загальнонаціонального телемарафону начальник прес-служби Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

Він нагадав, що з 1 жовтня мали стати на військовий облік усі жінки, які мають медичну освіту: лікарі різної спеціалізації, фармацевти і медсестри. Власне кажучи, нічого нового в цьому немає, адже медики, в тому числі й жінки, завжди були військовозобов’язаними.

“З першого жовтня всі жінки-медики, фармацевти, акушери, стоматологи повинні з’явитися у свої Терцентри, якщо хтось ще цього не зробив, стати на військовий облік, пройти медичну комісію та отримати військовий обліковий документ”, – нагадав Фітьо.

Йдеться саме про військовий облік жінок, а не про мобілізацію, наголосив керівник прес-служби. Держава має знати, який у неї є медичний потенціал на випадок загострення ситуації.

Крім того Володимир Фітьо також нагадав про обов’язок усіх військовозобов’язаних чоловіків віком від 18 до 60 років пройти реєстрацію у ТЦК. Це мають зробити всі без винятку, кому стан здоров’я дозволяє служити у війську. А ті, хто має якісь серйозні захворювання, що не сумісні зі службою у ЗСУ, повинні підтвердити своє право на відстрочку від мобілізації.

“Якщо є якесь право на відтермінування – надати його, щоб ресурси, які є у ТЦК, використати правильно. Оскільки, людина, яка в базі числиться, як військовозобов’язана і здорова, а має хворобу, але про неї не повідомила ТЦК. Відповідно, ми не знаємо, що ця людина не може проходити службу в ЗСУ”, – підкреслив керівник прес-служби.

Джерело.

Close