facebook

Справжній мороз вдарить у цих областях України цього тижня, хлине потужний дощ

Синоптики повідомляють про наближення холодної погоди. Мешканцям ряду областей слід підготуватися до дощів та навіть морозу.

Як інформують “УН”, синоптик Ігор Кібальчич каже: переважання циклонічної діяльності призведе до того, що в Україні пройдуть дощі, практично по всій території. В окремих районах опади будуть значними.

Температура повітря розподілиться вкрай нерівномірно. У південній половині країни очікується вплив теплих повітряних мас субтропічного походження.

На територію західних та північних областей періодично надходитиме холодне повітря з півночі. Тому навіть у денний час максимальна температура повітря може коливатися від +4…+6 °С на крайній півночі до +21…+23 °С на півдні та у Криму.

У вівторок, 17 жовтня, під впливом антициклону очікується мінлива хмарність, без опадів. Лише вночі та вранці на Півночі Лівобережжя пройдуть невеликі короткочасні дощі. Вітер західної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +1…+6°С, у західних областях місцями до -2°С, вдень +8…+13°С.

У середу, 18 жовтня, буде хмарна погода з проясненнями. Вночі без опадів, вранці та вдень у північних та місцями центральних областях пройдуть невеликі дощі, на решті країни без істотних опадів. Вітер переважно південно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +2…+7°С, вдень +9…+14°С, у південній половині місцями до +17°С.

У четвер, 19 жовтня, вночі у південних областях та у Приазов’ї, вдень також у західних та центральних регіонах пройдуть дощі, у карпатському регіоні місцями значні. У північних та східних областях без істотних опадів. Вночі та вранці місцями тумани. Вітер змінних напрямків, 3 – 8 м/с, у південних областях південної чверті, 9 – 14 м/с. Температура повітря вночі +2…+7°С, вдень +9…+14°С. У південних областях та в Криму вночі +7…+12 °С, вдень +14…+19 °С.

У п’ятницю, 20 жовтня, у зв’язку з активізацією циклонічної діяльності, на всій території країни очікується нестійка та дощова погода. Подекуди не виключені значні опади, на Поліссі з мокрим снігом. Вітер у північних та західних областях північно-східний, у південних та східних областях південно-західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься від +3°С на північному заході країни до +15 °С у південній половині. Вдень у північних та західних областях +3…+8 °С, у південних, центральних та східних регіонах +12…+23 °С.

У суботу, 21 жовтня, дощова та холодна погода збережеться у північних, західних та східних областях. У центральних та південних областях переважно без опадів і доволі тепло. Вітер змінних напрямків, 5-10 м/с. Температура повітря вночі розподілиться наступним чином: від +2…+7 °С у північних та західних областях до +11…+16°С на півдні країни. Вдень максимальні значення температури досягнуть +5…+12 °С, у південній половині та в Криму +22…+27 °С.

У неділю, 22 жовтня, у північних областях країни очікується невеликий, подекуди помірний дощ. На решті країни без істотних опадів. Вітер східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +3…+8 °С, вдень +7…+12 °С, у південних та західних областях +13…+18 °С.

Як раніше повідомляли синоптики, заморозки для жовтня є типовим явищем, а у третій декаді місяця іноді встановлювалися тріскучі морози, коли стовпчики термометрів опускалися місцями до -23…-17 °С! В окремі роки (за винятком південної половини) відзначалися хуртовини, ожеледні явища та налипання мокрого снігу.

Джерело.

Close