facebook

Мобілізація в грудні 2023: якій категорії українців планують вручити повістки та відправити на фронт

Воєнний стан та загальна мобілізація в Україні продовжили до 14 лютого 2024 року. Водночас у Верховній Раді хочуть змінити правила мобілізації та долучити до лав ЗСУ поліцейських.

Це передбачено у відповідному законопроєкті №10209, що зареєстрований на початку листопада 2023.

Зазначається, що до 30% від кожного підрозділу правоохоронних органів, зокрема й поліції, можна мобілізувати на період 6 місяців згідно з наказом Міністра оборони.

У разі ухвалення документу зазначена кількість особового складу буде задіяна на відповідних бойових позиціях Збройних Сил.

На даний час в Україні знаходиться майже 160 тисяч поліцейських. Якщо рішення щодо мобілізації частини працівників поліції буде прийнято, це дозволить суттєво підсилити українські позиції на фронті, а також забезпечити ротацію для військовослужбовців, які довгий час служать без ротації.

“Переводити до 30% особового складу правоохоронного органу (в частині посад, які передбачають дозвіл на носіння (використання) вогнепальної зброї) терміном до 6 місяців на правових засадах призову на військову службу під час мобілізації (з відповідними правами, пільгами та соціальним захистом для цих посадових осіб та їх сімей)”, – зазначають автори законопроєкту.

Джерело.

Close