facebook

Скільки ще пр0тримається росія: Буданов розповів, коли все може закінчитися

Росія може протриматися в війні проти України “доволі довго”. Економіка Росії виявилася сильною, а армія – слабкою.

Про це заявив Кирило Буданов в інтерв’ю для видання Le Monde.

Очільник українського Головного управління розвідки заявив, що економіка Росії може бути слабкою, але країна “аж ніяк не голодує”. Він також зазначив, що “нинішніх західних санкцій недостатньо”.

Ця оцінка українського розвідника підтверджується інформацією, опублікованою у виданні Financial Times. Згідно з даними проєкту документа Міністерства фінансів США, війна суттєво впливає на російську економіку, підвищуючи внутрішні ціни та змушуючи Москву виділяти третину свого бюджету на оборону. Зазначається, що ВВП РФ був би на понад 5% вищим, якби Москва не розпочала вторгнення.

Буданов розповів, чому війна закінчиться до 2025 року
Раніше ми писали, що керівник Головного управління розвідки України Кирило Буданов заявив, що у Росії немає планів воювати до 2025 року. Однак, за його словами, вже за рік все може змінитися.

За словами Буданова, Кремль зіштовхується з серйозними проблемами, які заважають продовжувати війну в Україні. Ці проблеми включають:

нестачу ресурсів;
знижений бойовий дух;
протидію України.
Буданов вважає, що ці проблеми можуть призвести до того, що Росія буде змушена припинити війну в Україні до 2025 року. Однак, він також заявив, що ситуація може змінитися, якщо Росія отримає нову військову допомогу від Китаю або інших країн.

Чи закінчиться війна в Україні у 2024 році
Також ми писали, що військовий експерт та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан вважає, що Україна може вибити російські війська з території країни вже в цьому році. Однак, це станеться лише за умови, що гаранті безпеки за Будапештським меморандумом нададуть Україні необхідну зброю.

“Ми звільнимо територію, розіб’ємо російську армію, яка до нас зайшла. Але бойові дії на кордоні триватимуть ще мінімум 10 років, поки російська імперія буде існувати та розвалюватися”, – сказав Світан.

З його слів, розпад Росії розпочнеться з Кавказу і далі піде до Якутії. Тому Україні доведеться тримати армію вздовж кордону, щоб “купірувати” прикордонні сутички.

Хоча війна буде тривати ще довго, вона все ж буде в набагато менших масштабах, ніж зараз. Він вважає, що бої можуть бути приблизно такими, як під час проведення АТО/ООС на території Донецької та Луганської областей.

Світан також висловив думку, що Україна повинна продовжувати отримувати військову допомогу від своїх союзників. Це допоможе Україні у боротьбі з Росією та захисті своєї незалежності.

 

Джерело.

Close