facebook

Пoляки оцінили, чи мoгла рoсія зрoбити 1500 тaнків в 2023 pоці, і ось що вийшло. Деталі…

Це важливо для розуміння, як рівень загрози від росії можуть сприймати наші найближчі сусіди.

Автори польського порталу Defence24 вирішили згадати про заяву російських пропагандистів на початку минулого року про те, що в 2023 році рашистський ВПК має виготовити та поставити у війська аж 1500 танків усіх типів.

Тим більш, що ворожа пропаганда постійно цю тему “підігрівала”, зокрема заявляючи про те, що кількість фактично поставлених в минулому році танків може сягати навіть 2100 одиниць, або ж від 100 до 175 ОБТ усіх типів на місяць.

І на такому фоні навіть виглядало так, що рф цілком може собі “дозволити” настільки високі втрати по бронетехніці, які фіксуються наприклад в боях за Авдіївку. Однак при більш детальному аналізі ситуації картина для ворога стає не настільки “райдужною”.

Як припускають автори Defence24 в своєму огляді, російські пропагандисти просто “дуже креативно” підходять до оперування цифрами поставок танків для армії рф.

І у дані по “випуску на потужностях російського ВПК” вони просто вписують цифри по всім танкам, які могли отримати російські війська в минулому році.

Просто зняті з консервації на базах зберігання, відновлені на ремонтних заводах Міноборони рф з баз зберігання або ж після боїв проти ЗСУ, модернізовані на заводських потужностях та нові танки – всі ці категорії кремлівські пропагандони записували у “нові”, і так в них “на папері” справді виходило від 100 до 175 танків на місяць, хоча сюди могли включатись машини, які вже кілька разів проходили ремонт за поточний місяць.

Іншими словами, росіяни хотіли створити враження, наче у них стало мінімум на +1500 танків більше, хоча цього в реальності не відбувалось.

В своїх оцінках автори Defence24 виходили з наступної логіки. Навіть якщо росіяни змогли повністю “імпортозаміститись” в плані комплектуючих та верстатів для танкової індустрії, навряд чи би це могло привести до настільки різкого росту виробництва, як то про заявляють російські пропагандисти.

Більш того, і для російського ВПК теж є проблема нестачі кваліфікованих кадрів, яка була підсилена ще й таким специфічним фактором – в перші місяці 2022 року частину працівників оборонних заводів рф була просто мобілізована у військо, і звідти ці кадри ще не повернулись за свої робочі місця.

Від Defense Express додамо – на перший погляд, у наведених вище тезах наче і нема нічого принципово нового. Але з іншої сторони, звернути увагу на цей матеріал було варто хоча би для того, щоб розуміти, як наші найближчі сусіди сприймають поточний рівень загрози від росії.

Джерело.

Close