facebook

Приховане послання Путіну: що означає зашифрований напис Зеленського

Президент України Володимир Зеленський на зустріч з естонськими президентом і прем’єркою одягнув худі, на якому були зазначені географічні координати. Імовірно, напис на ньому – це послання Путіну.

Оглядач німецького видання Bild припустив, що цифри – це географічні координати, які вказують на Добровеличківку в Кіровоградській області. 24tv.ua

На светрі зображені числа 48.3794° (горизонтально) і 31.1656° (вертикально).

Це координати селища Добровеличківка Кіровоградської області України. Там розташований географічний центр країни в офіційно визнаних межах 1991 року. У селі встановлено пам’ятний знак на місці, де сходяться українські паралелі й меридіани,– пише оглядач.

За його словами, цим Зеленський сигналізує, що відмовляється від будь-яких територіальних поступок і не збирається визнавати жодної зміни меж своєї країни.

Географічний центр України

Якщо вбити відповідні координати в Google Maps: 48.3794° – північна широта, 31.1656° – східна довгота, це дійсно адреса Добровеличківки. Зауважимо, що ці два числа потрібно ввести в віконце через кому.

З 2005 року Добровеличківку фактично не вважають географічним центром України, а геометричним. Натомість географічний центр розташований на Черкащині, у селі Мар’янівка.

Джерело.

Close