facebook

Готові заплатити до 7000 гривень: українцям розповіли, які монети можна обміняти на солідну суму грошей

Українці мають можливість заробити чималі суми, продаючи колекціонерам та нумізматам старі 25-копійкові монети. Про це заявляють фахівці ресурсу “Монети-ягідки”.

За словами експертів, не всі українські монети оцінюються колекціонерами та нумізматами, а лише певні номінали. За ці особливі екземпляри колекціонери готові викласти тисячі гривень.

Експерти зазначають, наприклад, монету певної варіації 5.1Даг 1992 року можна продати за суму від 5000 до 7000 гривень. Відмінні риси цієї монети включають:

Середній зуб тризуба виглядає округлим та товстим;
Хвостик літери “Ї” знизу стикається з літерою “Н”;
Гроно №2 має форму у вигляді тупокутного трикутника.
Гурт – гладкий, без будь-яких насічок.
Окрім цього, 25-копійкову монету 1992 року варіації 4БАМ можна продати за суму від 3300 до 5000 гривень. Цю монету можна впізнати по опуклому щиту і втиснутому тризубцю на зворотному боці.

Фахівці також стверджують, що це рідкісна варіація, яку нумізмати прозвали “Англійським карбуванням”. Монета була виготовлена ​​з помилкою, де на аверсі є опуклий щит і вдавлений тризуб. Ця помилка сталася через неправильне відображення рельєфу художниками при розробці ескізів, у яких затемнили фон та тризуб. За цими ескізами у Великій Британії виготовили пуансони для карбування монет, після чого відправили на Луганський верстатобудівний завод.

Приблизно за 2000 гривень можна реалізувати 25-копійкову монету 2003 року варіації 1ЕАм. Фахівці повідомляють, що це рідкість, яка була викарбувана для річного набору Нацбанку України.

За словами фахівців, оскільки річний набір так і не був випущений, карбовані 25-копійчані монети випустили в обіг. Більшість таких українських монет, які продаються на аукціонах, було виявлено у гаманцях чи скарбничках.

Якщо ви хочете перевірити цінність монети, варто звернутися до досвідченого нумізматичного експерта. Професіонал проведе більш детальну оцінку та надасть більш точні відомості про монету.

Джерело.

Close