facebook

Залужний назвав Зеленському проблеми, які успадкує його ймовірний наступник – The Washington Post

Головнокомандувач пояснив президентові, чому швидке покращення позицій України на полі бою є малоймовірним.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний на зустрічі з президентом Володимиром Зеленським розповів про проблеми, які успадкує ймовірний наступник головкома в разі його звільнення.

Про це пише The Washington Post, посилаючись на коментар українського посадовця на умовах анонімності.

Раніше Мережею ширилася інформація про те, що Валерія Залужного нібито звільнили з посади головнокомандувача ЗСУ. Втім, згодом цю інформацію спростували в Офісі президента.

Як розповів співрозмовник видання, у “відвертій” розмові Зеленський сказав Залужному, що “суспільство дедалі більше виснажується через війну”, а допомога з боку міжнародних партнерів сповільнилася.

За інформацією WP, Залужний не розсердився через нібито наміри президента звільнити його. Повідомляється, що головнокомандувач пояснив очільникові держави, чому швидке покращення позицій України на полі бою є малоймовірним. Водночас Зеленський його “уважно вислухав”.

“Будь-який новий командувач однаково боротиметься з більшими, краще озброєними силами у війні, яка зайшла у виснажливу ситуацію, у глухий кут. Новому головнокомандувачу однаково знадобиться потужний приплив додаткових військових, щоб замінити втрати й відповідати російському плану відправити в бій ще 400 тисяч солдатів”, – цитує Валерія Залужного WP.

Крім того, головнокомандувач ЗСУ наголосив, що українські війська й надалі потребуватимуть більшої кількості зброї, боєприпасів, транспортних засобів та іншого обладнання.

Джерело.

Close