facebook

Мобілізація на війну з 20 років: Чмут приголомшив заявою

Ветеран АТО вважає, що в країні має бути мобілізація з 20 років


Ветеран АТО, а також засновник благодійного фонду “Повернися живим” Тарас Чмут в інтерв’ю “Українській правді” пояснив, чому в країні має бути мобілізація з 20 років.

Він оцінює зараз ситуацію на фронті як патову. Ворогу не вдалося швидко захопити Україну, їм не вдалося залякати українців силою, техногенними ударами, блекаутами.

Також повністю збити західну допомогу супротивник не зміг. Тому країна-агресор обрала іншу тактику — тривалу війну.

На думку Чмута, проблема з мобілізацією в країні виникла, в тому числі через те, що допустили роботу російських і внутрішніх ботоферм, а також через некоректну інформаційну політику.

Він зазначив, що слід ухвалювати непопулярне рішення, а саме мобілізаційний вік знижувати вже не до 25 років, а до 20.

На думку військового, Україна вже втратила багато часу. Тому, якщо ми хочемо вижити як країна, тоді маємо прийняти реальність і щось робити.

Інакше, вважає Чмут, вся боротьба з 24 лютого 2022 року, сотні тисяч загиблих, поранених, полонених військових, ті, хто зараз продовжує нас захищати, віддаючи своє життя — все було марно.

Чмут вважає, що зараз ми є неефективними. А неефективна країна ніколи не зможе перемогти тоталітарну, авторитарну, жорстоку вертикаль сили та примусу, яка має 150 мільйонів людей і чимало грошей.

У відповідь журналіста, що після вступу на посаду Головкома Олександр Сирський розпочав аудит і виявили, що чимало військових ще не були на фронті.

Тоді, навіщо, на його думку, слід проводити мобілізацію чоловіків із 20 років. Чмут погоджується, що не всі повинні брати участь у бойових діях. Наприклад, якщо це ремонтник військової техніки або оператор радіостанції РЕР, він має виконувати своє завдання, а не воювати.

При цьому ветеран АТО вважає, що все одно навіть з уже тією кількістю військових, які зараз служать, Україні потрібно мобілізувати більше громадян. Інакше не буде ротації та демобілізації.

Чмут вважає, що мобілізація осіб з 25 років — добре, але вже пізно, тому він виступає за зниження мобілізаційного віку до 20 років, інакше на країну чекатимуть ще більші проблеми.

Однак, згідно зі статистикою, в Україні вдвічі більше чоловіків віком 40 років, ніж 20-річних.

Джерело.

Close