facebook

Виплата пенсій за квітень: з’явилося важливе попередження від ПФУ

У Пенсійному фонді прозвітували про фінансування виплат


У відомстві поінформували, яку суму вже направлено на те, щоб українці отримали пенсії, субсидії та інші види соціальної допомоги. Інформація розміщена у соцмережі Х.

Наводяться дані станом на середу, 10 квітня. На пенсійні виплати вже витрачено 23,4 млрд грн. Гроші розподілено таким чином: 5,1 млрд грн українці отримають через Укрпошту, 18,3 млрд грн — через уповноважені банки.

Також у повідомленні зазначено, що на субсидії відомство виділило 4779,4 млн грн, на страхові виплати – 1703,7 млн грн, з них 545,1 млн грн – на оплату лікарняних.

Вже надано 398 тисяч послуг особам, які звернулися до органів Пенсійного фонду.

До речі, з квітня має бути проведений перерахунок виплат пенсіонерам, які продовжують працювати та їх стаж від цього став більшим. Таких громадян у країні офіційно зареєстровано 654 тисячі.

За правилами, таким категоріям перерахунок проводять кожні 2 роки за умови, що за цей час стаж зріс на 24 місяці.

Інформація враховується станом на березень цього року. Але оскільки до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування відомості можуть надійти про сплату ЄСВ за I квартал 2024 до 10 травня, то, швидше за все, на підвищення таким пенсіонерам варто чекати з червня, але виплати будуть і за два попередні місяці — квітень і травень.

Ще оскільки мінімальна зарплата з квітня зросте до 8000 грн, підвищаться пенсії громадян віком від 65 років, які мають повний стаж. Розмір пенсійної виплати зазначеної категорії осіб повинен становити не менше 40% від мінімальної зарплати.

Отже, у таких категорій пенсіонерів розмір пенсії має стати не 2840 грн, а 3200 грн.

Джерело.

Close