facebook

Кабмін готує нові податки: Гетманцев розповів скандальні подробиці про нововведення

Українці мають власним коштом профінансувати снаряди для ЗСУ


Український уряд працює над створенням документа щодо підвищення податкової ставки з метою підсилення рівня підтримки військових на фронті. Про конкретні цифри підвищення поки що не говорять, але для українців точно піднімуть розмір військового збору та ПДВ. Про це пише телеграм-канал Obozrevatel.ua.

В Україні незабаром можуть ухвалити рішення про підвищення податків для підтримки армії. Зокрема, у Міністерстві фінансів України розробляється документ, згідно з яким стануть вищими:

податок на додану вартість (ПДВ);
військовий збір, який може не лише підвищити, а й запровадити для фізосіб-підприємців (ФОП), які перебувають на спрощеній системі оподаткування.
Голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від “Слуги народу” Данило Гетманцев розкрив подробиці роботи Кабміну. За його словами, уряд не розкриває конкретних сум майбутніх податків, але цей крок необхідний для підтримки українських військових, оскільки наслідки у разі збереження поточних розмірів податків можуть бути набагато страшнішими.

“Кабінет міністрів зараз готує пропозиції щодо підвищення певних податків. Якими будуть нові ставки ПДВ та військового збору? Не можу зараз говорити про ці цифри. Зможу, як тільки Кабінет міністрів їх сформує. Кабмін нам нічого поки не давав, тому поки що нічого обговорювати. Щодо наслідків, думаю, Кабмін їх прорахує. Але наслідки для економіки, якщо армія буде непрофінансована, можуть виявитися набагато гіршими, фатальнішими”, – зазначив Данило Гетманцев.

Також він додав, що для України та її громадян єдиний вихід зараз – профінансувати ЗСУ, щоб уникнути переваги окупантів у військовому протистоянні.

“Не буде снарядів, не буде зброї – росіяни будуть під нашою столицею, наприклад. Або ми – щоб цього не допустити – все ж таки підвищимо податки, і так всі разом власним коштом профінансуємо ці снаряди”, – наголосив Данило Гетманцев.

За прогнозами експертів військовий збір в Україні зросте з 1,5 до 5%. Ставку у 5% можуть запровадити і для ФОП. Водночас ПДВ може піднятися на 2-3%.

Джерело.

Close