facebook

Ірина Фаріон повернулася на роботу у “Львівську політехніку” та жадає “знайти і покарати” причетних до її звільнення

Українська мовознавиця Ірина Фаріон офіційно повернулася до викладацької діяльності в університеті “Львівська політехніка” після того, як апеляційний суд поновив її на посаді. Про це 10 червня повідомила професорка кафедри української мови у Facebook, передають Патріоти України.

“Шановне панство! Правда – то штука колюча і красива, як троянда. Боротьба за правду – це ядро життя. І ми з вами це ядро штовхали впродовж пів року з усіх сил – і перемогли!” – написала Фаріон.

Вона також опублікувала наказ ректора вишу Юрія Бобала про її поновлення. У документі зазначено, що професорці виплатять 123 тис. 927 грн компенсації через “вимушений прогул” із 24 листопада 2023 року до 29 травня 2024 року.

“Далі буде. Замовників слід виявити й покарати”, – наголосила Фаріон.

Нагадаємо: Її слова викликали обурення в українців. Екснардепку різко критикували в мережі, а після її висловлювань уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся в поліцію і Службу безпеки України. Він зазначив, що порушення рівноправності громадян карають відповідно до ст. 161 Кримінального кодексу.

Студенти “Львівської політехніки” закликали правоохоронні органи перевірити заяви мовознавиці щодо порушення статті про “образу честі й гідності військових ЗСУ”. У Міністерстві освіти і науки України заявили, що підтримують вимоги студентів не співпрацювати з людьми, які не поважають захисників і захисниць України.

Джерело.

Close