facebook

У Зеленського вирішили підвищити зарплатню прокурорам

У рамках реформування Офісу генпрокурора оклади його співробітникам підвищать до 29 тисяч гривень замість попередніх 7 тисяч, не враховуючи премій і надбавок.

 

Що стосується окладів у прокурорів місцевої прокуратури, то вони становитимуть 23 тисячі гривень. За словами генпрокурора Віктора Чумака:

Це вже серйозні кошти, за які можна, по-перше, і вимагати роботу, а по-друге, які зменшують ризик усе-таки корупційних ризиків

Раніше голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що зарплата чиновників повинна бути гідною, але не захмарною. А Кабмін ухвалив рішення про щомісячний звіт на своєму сайті інформації про доходи міністрів і їх заступників.

Тим часом середня номінальна заробітна плата в Україні в грудні 2019 року становила 12 тисяч 264 грн.

І це при тому, що нещодавній масовий скандал через зарплати депутатів, міністрів і керівників державних підприємств, викликав широкий суспільний резонанс.
У мережі досі обговорюють зарплати які отримували очільник «Укрпошти» Смілянський (1,9 млн.гривень на місяць), Кравцов (9,7 млн на рік) та Міністерка Новосад, які на утримування дитини не вистачало її 36 тис.грн в місяць.

 

Джерело.

Close