facebook

“До 9 квітня”: Суд вирішив долю скандальної Марусі Звіробій. “Погрожувала прокурорам і ображала президента”

10 лютого Печерський суд обирав запобіжний захід волонтеру Марусі Звіробій. Після скандального відео з Софією Фединою їй інкримінують погрози вбивством президенту Володимиру Зеленському (ч. 1 ст. 346). За це може загрожувати до п’яти років в’язниці.

 

Запобіжний захід – особисте зобов’язання. Олену Біленьку (справжнє ім’я Звіробій -рРед.) зобов’язали прибути до слідчого, здати закордонний паспорт, носити електронний засіб контролю. Тобто, як і просила прокуратура. Запобіжний захід діє до 9 квітня 2020 року.

Прокуратура просила зобов’язати Олену Бєленьку носити електронний браслет стеження, здати закордонний паспорт, прибувати до слідчого по кожному виклику, повідомляти про свої переміщення. Тобто суд задовольнив клопотання звинувачення.

Адвокати просили не обирати запобіжний захід. Сама Звіробій заявила, що справу повинні закрити. На суді вона поводилася агресивно, неодноразово ображаючи прокурорів прямо під час засідання під камерами журналістів.

Дісталося і президенту Володимиру Зеленському, якого вона назвала “сиклом”.

Напарниці Звіробій по скандальному відео Софії Федині підозру поки не вручили. Вона не з’явилася на вручення “підозри”, після чого їй пригрозили примусовим приводом.

Джерело.

Close