facebook

“Різке падіння ціни”: У “Нафтогазі” зробили важливу заяву про тарифи на газ. Уже скоро

Ціна на газ для українців буде знижуватися. Про це сказав глава “Нафтогазу України” Андрій Коболєв.

 

“Не хочу зараз розкривати ціну на імпорті, ми порадуємо споживачів, коли переглянемо ціну на лютий. Влітку ми прогнозуємо істотне падіння ціни“, – сказав він.

За його словами, через зниження ціни на газ, деякі приватні видобувні компанії, які працюють в Україні, планують закривати видобуток.

“Вже зараз у нас є два листи від приватних виробників, які співпрацюють з нами в спільних проектах, про те, що вони хочуть закривати діючу видобуток”, – сказав він.

Нагадаємо, в “Нафтогазі” розрахували січневу ціну на газ за новою методикою уряду. Вона склала 4,65 грн за кубометр (без ПДВ, націнки газсбитов і витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами). Оптова січнева ціна на 25% менше, ніж рік тому. Ця ціна буде діяти замість квартальної гарантованої ціни, а також раніше затвердженої місячної ціни на січень (5,5 грн за куб. М).

Як відомо, з 2020 року українці, які використовують природний газ для побутових потреб (приготування їжі, підігрів води та опалення будинків), платять за нього по-новому: Із загальної суми в рахунках окремо виділили абонплату.

Джерело.

Close