facebook

В Україні з’являться електронні військові квитки та бази військовозобов’язаних

У першому півріччі 2020 року в Україні планують запровадити тестові електронні військові квитки. У тестовому режимі електронні квитки можуть запрацювати до кінця березня 2020 року, а на їхнє розповсюдження може піти рік

 

Про це повідомив міністр оборони Андрій Загороднюк, пише “hromadske”.

За його словами, в Міноборони існує проєкт автоматизації процесів під кодовою назвою “Пласт”.

“У цьому році він вже буде. Зараз ми з ним працюємо. У тестовому режимі буде наприкінці першого кварталу. І в першому півріччі вже запрацює. Це перехід на безпаперову форму. У нас взагалі цілий ряд напрямків саме по електронному документообігу. Цей проєкт стоїть всередині. Так само в першому півріччі в нас вже будуть перші електронні військові квитки як тестові. Хоча їхнє розповсюдження займе деякий час. Може, ще рік” – розповів Загороднюк.

Він додав, що військовий квиток буде у вигляді картки зі штрих-кодом, яку можна буде зберігати і на телефоні, і як пластикову картку.

 

“Це набагато краще, ніж той, що є зараз, навіть у будь-яких польових умовах. Це буде картка зі штрих-кодом, якій буде відповідати запис в електронній системі. Ми презентуємо цей проєкт вже у лютому”, – зазначив Загороднюк.

За словами міністра, уряд планує оцифрувати весь військовий облік. Окрім офіцерів та військовослужбовців, до електронних баз хочуть внести усіх військовозобов’язаних.

“Це мільйони людей. Звичайно, на це піде час. Ми співпрацюємо з Кабміном, з їхніми цифровими програмами. І коли це буде реалізовано, то фактично отримання всіх паперів з військкомату, якщо вам не треба туди приходити (підписати контракт, поступити на службу і так далі), ви зможете отримувати віддалено, через електронний цифровий підпис і без приходу в сам військкомат”, – додав Загороднюк.

Джерело.

Close