facebook

Вбивство дитини у Києві: депутат Соболєв заявив про підготовку нового замаху на нього

Депутат Київської облради В’ячеслав Соболєв, чийого трирічного сина Олександра було вбито в столиці 1 грудня 2019 року, заявив те, що на нього і його сім’ю готують новий замах.

Таке припущення Соболєв зробив у відеозверненні, яке опублікував на своїй сторінці у Facebook. За словами чоловіка, після трагічної смерті хлопчика, у нього є одна мета – щоб винні були покарані.

“За останні два тижні выдбулося багато подій. У мене з’явилася стовідсоткова інформація про підготовку нового замаху на мене і мою сім’ю. Ця ж інформація є і у поліції…” – написав депутат.

За словами Соболєва, водночас поліція міста Києва зняла на кілька днів охорону з нього та його рідних. Чоловікові це здалося дуже дивним.

“Нагадаю, що за попередні два місяці, поки кримінальну справу щодо розслідування вбивства мого сина була в цьому підрозділі, слідство не просунулося ані на крок…” – додав чоловік.

Депутат також звернувся до президента України Володимира Зеленського як до батька дітей із проханням.

“Приділіть, будь ласка, у своєму графіку 5 хвилин для мене. Я готовий надати всю інформацію, за допомогою якої можна не тільки притягнути до відповідальності винних у смерті мого сина, а й запобігти великій кількості нових смертей…” – підкреслив Соболєв.

У Києві 1 грудня обстріляли автомобіль Range Rover депутата Київської обласної ради Соболєва.

В результаті замаху від поранення в голову загинув 3-річний син депутата Олександр. Сам політик під час інциденту не постраждав.

Соболєв кілька років перебував у жорсткому конфлікті з впливовим “донецьким” суддею. Йому і його родині надходили погрози, зокрема фізичної розправи.

2 грудня стало відомо про затримання двох підозрюваних у замаху на Соболєва. Вони – ексбійці УДА.

З’ясувалося, що під час інциденту постріл здійснювався не з автомобіля (як спочатку вважалося), а з будівлі.

Одним з підозрюваних у вбивстві 3-річного сина Соболєва виявився 20-річний Андрій Лаврега.

Також в мережі з’явилося фото добровольця УДА Євгена Семенова, другого підозрюваного в замаху на депутата.

Затриманим за вбивство трирічного хлопчика оголосили про підозру.

Шевченківський районний суд Києві 4 грудня обрав запобіжний захід підозрюваним у вбивстві дитини. Їх заарештували на 2 місяці без права внесення застави.

Джерело.

Close