facebook

Навчальний рік в Україні змінять через карантин: що чекає на школи (ВІДЕО)

В Україні школярам будуть продовжувати навчальний рік, щоб компенсувати час, пропущений ними через карантин. Дану норму містить новий закон, який має підписати президент Володимир Зеленський.

 

Про це розповіла в ефірі ObozTV народна депутатка від фракції «Слуга народу», членкиня парламентського комітету з питань освіти Юлія Гришина, коментуючи закінчення карантину в низці українських шкіл.

Гришина нагадала, що, відповідно до нинішнього закону про загальну середню освіту, навчальний рік у школах, незалежно від підпорядкування і форм власності, починається в День знань 1 вересня і завершується не пізніше 1 липня. Тривалість навчального дня, тижня, перерв, повністю регламентується самою установою середньої освіти в рамках часу, передбачених освітньою програмою.

«Додається окремо в законодавстві, що організація навчального процесу не має призводити до перевантаження учнів і має забезпечувати безпечні та нешкідливі умови отримання освіти», – зазначила вона.

Також нардепка додала, що новий закон про загальну середню освіту зараз перебуває на підписі у президента.

«Там нічого докорінно не змінюється. Хіба що хочу звернути вашу увагу, що якщо старий закон встановлює тільки рамки – 1 вересня і 1 липня, то в новому законодавстві вже встановлено, що крім цього проміжку з 1 вересня по 1 липня, встановлюється кількість обов’язкових навчальних днів – 175», – розповіла Гришина.

«Сьогодні учень навчається 175 днів, але коли карантин, не враховуються ці дні. А за новим законом обов’язково має бути продовжене навчання», – пояснила вона.

Джерело.

Close