facebook

“Виклик стрибка”: в Україні набирає популярність смертельна гра для підлітків

Українських підлітків захопила небезпечна гра під назвою “виклик стрибка”, результатом якої може стати струс мозку або навіть смерть. Такі випадки вже зафіксовані в інших країнах. Батьки вже б’ють на сполох, а в школах Київської області у небезпечної розваги вже з’явилися шанувальники.

 

У шкільних групах Києва батьки діляться подробицями нової небезпечної “гри”.

“Підсікають під ноги, якщо дитина не знає, як падати, ударяється головою. Покажіть дітям, щоб не надумали грати ні з ким у таке. І якщо хтось попросить пострибати з ними, щоб одразу відмовлялися. Багато дітей уже отримали струс і смертельні травми голови!” – діляться подробицями батьки.

"Виклик стрибка": в Україні набирає популярність смертельна гра для підлітків

Гра стає популярною не тільки в Києві, а й в області. “Пуща Водиця підтвердила, що у них у школі теж”, – пишуть у соцмережах. Мама учениці 6-го класу однієї зі шкіл Святошинського району, розповіла що про небезпечну розвагу дізналася від тренера з карате, куди на заняття ходить її дочка.

 

 

А от школярі зізнаються, що бачили схожі ролики, але тільки в інтернеті. “Мені траплялися такі ролики в мережі TikTok, тільки там усе відбувалося на льоду. Але ніхто серед моїх однокласників або однолітків такими розіграшами не займається. І це не виглядає весело”, – сказала нам київська школярка Дар’я.

Перші жертви
Розіграш, який називається Skull Breaker Challenge або Tripping Jump Challenge, прийшов з Америки. Про те, що це не просто страшилка, говорять факти – в Бразилії, наприклад, зафіксовано смертельний випадок 16-річної школярки. За даними місцевого сайту Globo, трагедія сталася в школі імені Антоніу Фагундеса в муніципалітеті Мосоро. Емануель Медейрос після “гри” сильно вдарилася головою. Дівчину навіть встигли привезти в лікарню, але не врятували – вона померла від черепно-мозкової травми.

Школярка Емануель Медейрос померла після розіграшу

Джерело.

Close