facebook

Лихоманка продовжується! Курс валют знову шокує. Гривня різко йде на дно

Національний банк України на четвер, 12 березня, встановив офіційний курс гривні до долара США на рівні 25,62 грн / дол., Тобто гривня після падіння до долара у вівторок на 39 копійок впала ще на 31 копійку

 

Згідно з даними на сайті НБУ, офіційний курс гривні до євро на четвер встановлено на рівні 29,05 грн / євро, що на 26 копійок нижче попереднього показника.

Національний банк пов’язує поточні хвилювання на валютному ринку України з впливом короткострокових психологічних факторів і заявляє про готовність підтримувати стабільність гривні з використанням міжнародних резервів.

Минулого тижня регулятор продав 307 млн ​​дол., У вівторок – 270 млн дол.

Відзначимо, фінансово-економічна криза стає все більш реальною на тлі поширення коронавірусу, обвалу цін на нафту і, як наслідок, паніки на фінансових і фондових ринках.

Інвестори стали продавати українські держоблігації, а на отриману гривню скуповувати долар на міжбанку. Це вже призвело до того, що готівковий курс української нацвалюти до американського долара знизився до вечора 10 березня.

В цілому, як каже екс-міністр економіки Віктор Суслов, криза, яка почалася, явно не піде на користь Україні. “Наша країна дуже сильно вплетена в систему світових відносин, і кожна світова фінансово-економічна криза боляче б’є по економіці. Останній раз таке було в 2008 році. Очевидно, так буде і цього разу”.

Джерело.

Close