facebook

Надзвичайна ситуація по всій країні. Шмигаль приголомшив українців заявою. Ще 30 днів!

Всі карантинні заходи в Україні з 25 березня будуть продовжені ще на 30 днів через погіршення ситуації з епідемією коронавірусу.

Таке рішення було ухвалено в ході засідання Кабінету міністрів України 25 березня. Про те, що такі заходи будуть вжиті, прем’єр-міністр Денис Шмигаль попередив заздалегідь.

“Станом на сьогодні, на 10 ранку, у 13-ти областях України і в місті Києві зафіксовано 113 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID 19.

Статистика продовжує погіршуватися, тому сьогодні Кабінет міністрів розгляне питання запровадження надзвичайної ситуації на всій території України і переведення в режим надзвичайної ситуації єдиної державної системи цивільного захисту.

Режим надзвичайної ситуації планується ввести на 30 днів. Відповідно, всі карантинні заходи також плануємо продовжити на 30 днів”, – сказав глава уряду.

Прем’єр закликав не плутати надзвичайну ситуацію та надзвичайний стан, адже “надзвичайна ситуація не обмежує конституційні права громадян, а лише консолідує зусилля для подолання загрози”

Шмигаль додав, що Україні треба “виступати єдиним фронтом” із міжнародними партнерами.

Він зазначив, що напередодні відбувся телеміст із провідними китайськими лікарями – і подібні телемости будуть проводити надалі у робочому порядку, щоб українські лікарі отримували від китайських колег прямі поради.

Джерело.

Close