facebook

Карантин можуть скасувати швидше: Шмигаль звернувся до українців (відео)

Карантин і режим надзвичайної ситуації може бути скасований в Україні раніше 24 квітня, якщо поширення коронавірусу буде зупинено.

З такою заявою увечері в середу, 25 березня, виступив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Він підкреслив, що “надзвичайна ситуація – це не надзвичайний стан, вона не порушує конституційні права і не ставить хрест на економіці”.

“Перш за все, це про збільшення наших з вами спільних обов’язків для подолання епідемії. Державна система цивільного захисту переведена в режим готовності. Цей порядок прискорює обмін інформацією між регіонами, лікарнями і людьми, задіяними в боротьбі з коронавірусом. Як наслідок, ми зможемо діяти швидше. Бюрократичні питання не стануть перешкодою для забезпечення здоров’я українців”, – сказав прем’єр.

Шмигаль зазначив, що Кабмін продовжує реалізовувати соціальні програми та ініціативи щодо підтримки бізнесу, закликавши українців з розумінням ставитися до тимчасових обмежень.

“Я впевнений, ми пройдемо цей виклик. Якщо це станеться раніше, ніж 24 квітня, ми скасуємо карантинні заходи і режим надзвичайної ситуації достроково. Бажаю вам усім міцного здоров’я”, – додав він.

Зверення Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля щодо запровадження надзвичайної ситуації

Надзвичайна ситуація – це не надзвичайний стан. Вона не порушує конституційні права та не ставить хрест на економіці. Перш за все, це про збільшення наших з вами спільних обов’язків для подолання епідемії.

Gepostet von Денис Шмигаль am Mittwoch, 25. März 2020

Джерело.

Close