facebook

За температури +40: директори шкіл обурені рішенням МОН заганяти дітей до школи влітку

Директор столичного освітнього закладу запропонував всім працівникам МОН переїхати у червні зі своїх кондиціонованих кабінетів до звичайної школи.


Директори шкіл обурилися вчорашньою заявою новопризначеної очільниці МОН Любомири Мандзій. Нагадаємо, під час онлайн-конференції, посадовиця заявила про скасування ДПА, а також про те, що навчальний рік буде подовжено до 1-го липня.

На цю заяву бурхливо відреагував директор однієї із столичних шкіл №210, медійний експерт з питань освіти, Дмитро Ламза.

Він заявив, що не вбачає доцільності продовжувати навчитися в червні, адже наразі, під час карантину, всі діти сумлінно здобувають знання, тож потреби заганяти дітей у шкільні класи ще й влітку – немає.

Про яке продовження навчального року в червні може йти мова, якщо зараз діти годинами просиджують за комп’ютерами, здобуваючи знання?
Кожен вчитель добросовісно виконує свої посадові обов’язки, навчаючи дітей дистанційно. То чому Ви нівелюєте роботу педагогів? – написав на своїй сторінці у фейсбуці директор школи.

Він додав, що кожного року навчання закінчується в травні, і навіть вже тоді діти задихаються, бо в класах температура повітря піднімається до 40 градусів.

А що буде в червні, коли стовпчик термометра підніметься до 50? Це так ми дбаємо про здоров’я учнів? Згадаємо норми ДСанПіН 5.5.2.008-01, де зазначено оптимальну температуру: класні кімнати і кабінети – +17-20. І чи зможе держава забезпечити відповідні санітарні умови для того, щоб дітям було комфортно навчатись? – зауважив Дмитро Ламза.

Наостанок, він запропонував всім працівникам МОН переїхати у червні зі своїх кондиціонованих кабінетів до звичайної школи, де немає ані кондеціонерів, ані жодних інших умов для навчання дітей в літній період.

Запрошую працівників МОН переїхати в червні до найкращого класу ввіреної мені школи 210. Попрацюєте в тих умовах, а потім будете вирішувати, чи є доцільним таке навчання, – підсумував директор школи.

Його думку розділила і директорка криворізької загальноосвітньої школи I–III ступенів № 114, Людмила Хорькова. Вона повідомила «Всеосвіті», що заганяти дітей у школи, коли спека досягає +40 – справжнє знущання. Як над дітьми, так і над вчителями.

Пані Мандзій забула, що нам треба якось готувати школи до нового навчального року, робити ремонт, і і що у вчителів є відпустки по 56-59-69 днів. І що міністерство вийшло на зв’язок тільки вчора, а ми розгорнули платформу дистанційного навчання з 13-го березня і працюємо дуже напружено. Переконана, що ми на порозі кадрової кризи, – повідомила директорка школи Всеосвіті.

Джерело.

Close